viernes, 26 de abril de 2013

Pràctica 2 Flickr: Fibra òptica


-Què és la fibra òptica.

La fibra òptica és un mitjà de transmissió emprat habitualment en xarxes de dades, un fil molt fi de material transparent, vidre o materials plàstics, pel qual s'envien feixos de llum que representen les dades a transmetre. El feix de llum queda completament confinat i es propaga per l'interior de la fibra amb un angle de reflexió per sobre de l'angle límit de reflexió total. La font de llum pot ser làser o bé un LED.


-On s’utilitza?

Les fibres s'utilitzen àmpliament en telecomunicacions.

-Quins són els avantatges que té?


* Gran velocitat de transmissió de dades.
* No es veu afectada per soroll ni interferències.
* Són més lleugeres que els cables metàl·lics.
* Manca d'electricitat la línia (també és un desavantatge).
* Major seguretat en la transmissió de dades.

-Quines companyies de telecomunicacions l’ofereixen? Quina d’elles creus que ofereix millors condicions. Raona la teva resposta.
-Movistar
-ONO
-Jazztel
Jo personalment deixaria de banda les empreses ONO i Jazztel per la diferència en qualitat/preu, Primerament he fet una ullada a les diferents ofertes de les tres companyies i he pogut observar que únicament ofereix un servei de 100mb movistar i per només 36,18 amb iva inclòs, en canvi ONO només oferia una línia amb un màxim de 50 mb i per un preu pràctiment igual, ja que a la seva tarifa no comptem amb l'Iva degut a que no ho mostren a la seva pàgina, segurament per atreure a la gent pels seus preus, però que són surrealistas. La seva tarifa  és de 23,90 sense iva. I la última, mentre estava en cerca de la seva suposada fibra òptica únicament he trobat un ADSL d'un màxim de 30 mb reals, per un preu mitjanament reduït: 19,95. Sense tenir en compte les prestacions extres d'aquestes, com líneas de mòvil, TV, etc. Surt guanyant Movistar amb diferència. La meva conclusió es que ara mateix no hi ha cap companyia que ofereixi un servei realment bo tenint en relació qualitat preu, encara falten anys per a que en aquest país s'aconsegueixi aquest objectiu, doncs jo em negaria a pagar aquesta tarifa per una xarxa local, bàsicament perquè cada una de les companyies anomenades anteriorment tenen encobertes molts dels seus inconvenients. Un bon exemple es la que escollit com la millor ja que la seva oferta de 36,18 ascendeix a més del doble després d'un any, una fet típic en aquest país que actualment no està gens content amb el sistema que fan servir les companyies, ja que ofereixen tarifes molt assequibles que després amb la permanència d'aquestes i la constància de tan sols un any es convertirà en una gran estafa. Dit això, cap d'aquestes seria assequible.

Fotos fibra òptica:


Optical fibers


DSCF2535 , a photo by  sepehrehsani  on Flickr.
P1080488


DSCF2535 , a photo by  yishiang  on Flickr.
fibre optic


DSCF2535 , a photo by  twilightjones  on Flickr.

No hay comentarios:

Publicar un comentario